Frisian Sailing Company

Uw verblijf op de 't Wapen fan Fryslân

Personenzahl_Wapen



 
 
Afvaarthaven: Enkhuizen, Lemmer
Vaargebied: IJsselmeer, Waddenzee
  
 

Wapen fan Fryslan-13

Tweemastschoener ’t Wapen fan Fryslân biedt tijdens uw zeilcruise het comfort van een hotel en de vrijheid van een traditioneel zeilschip. Het zal u aan boord aan niets ontbreken terwijl u de mooiste bestemmingen van het IJsselmeer, de Waddenzee en de Friese meren zeilend ontdekt. Het schip biedt plaats aan maximaal 70 daggasten en 24 overnachtingsgasten.
 
Aan dek biedt deze 55 meter lange tweemaster veel plek. Achterop het campagnedek bevindt zich een tweede stuurstand. In de ligstoelen en op de banken kunt u heerlijk luieren en ontspannen. Op het middendek kunt u zitten in één van de vier zithoeken. Op het zonnedek bevindt zich de jacuzzi en een aantal loungekussens.
De hoge, dichte reling zorgt dat ook kinderen veilig aan boord kunnen verblijven.

Door de luxe en warme uitstraling is het schip een goede locatie voor een zeiltocht met vrienden of familie, een personeelsuitje, een verblijf aan boord met uw zakenrelaties, een training, een jubileum of een bruiloft.

Van begin mei tot eind augustus wordt 't Wapen fan Fryslân ingezet voor Sail & Bike zeilcruises.
 
 
 

Zeilen op 't Wapen fan Fryslân

Wapen fan Fryslân - Achterdek

De ’t Wapen fan Fryslân staat voor een hotelervaring op een traditioneel zeilschip. Zeilen op het IJsselmeer, de Waddenzee en de Friese meren mag met recht een zeilcruise genoemd worden. Van een dagje zeilen met vrienden, collega's of klanten tot twee weken al fietsend en zeilend vakantie in eigen land - alles is mogelijk.

Thuishaven van 't Wapen fan Fryslân is Enkhuizen. Vanaf hier kunt u, afhankelijk van de weersomstandigheden, alle richtingen op. In het voorjaar kan gekozen worden voor een tulpenroute via Amsterdam, Purmerend en Alkmaar door het Noordhollandsch Kanaal naar Den Helder en vandaar weer terug naar Enkhuizen (weektocht). Maar wie de voorkeur geeft aan de rust van het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee is vanuit Enkhuizen in één dag ter plekke. Ook de Friese kust is met een dagje zeilen bereikt.  

Het schip heeft een zeiloppervlak van 550 m2. Dat betekent 'alle hens aan dek' tijdens het zeilen. Een teambuilding bij uitstek met dit schip te zeilen; zonder onderlinge communicatie gaat dat namelijk niet lukken! Bekijk het vaargebied

De bemanning van de 't Wapen fan Fryslân

Uw gastheer aan boord is Erik van Aken. Samen met zijn bemanning zorgt hij dat het u aan niets ontbreekt aan boord. Erik vaart al tientallen jaren en kent het vaargebied uitstekend.
Het liefst staat hij buiten op het campagnedek en zeilt met het schip naar de volgende bestemming. Of hij rookt aan dek in zijn eigen rookton samen met de gasten de vis voor de volgende maaltijd.

Indeling

Wapen fan Fryslan plattegrond

Het stuurhuis, rondom voorzien van grote ramen, is tevens de unieke bar, gemaakt van een deel van een open zeilboot. Vanaf hier heeft u uitzicht op de omgeving. In het stuurhuis kunt u behalve aan de bar ook gezellig zitten op de comfortabele zitbank. Via een trapje bereikt u de salon. Deze is voorzien van vier tafels met banken. Drie tafels kunnen verplaatst worden, zodat de ruimte multifunctioneel is. Of uitgebreid buffet, of product presentatie of dansvloer, de ruimte heeft vele mogelijkheden.

Naast de salon bevindt zich de horeca keuken. Deze is voorzien van alle gemakken zoals o.a. een combi-steamer en au-bain-marie warmhoudbak. Van een eenvoudige, stevige maaltijd tot een uitgebreid viergangen diner, alles is mogelijk. Dit kunt u zelf organiseren, maar zonder probleem organiseren we een professionele kok en bent u helemaal ontzorgd,

Via het stuurhuis leidt een trap naar de comfortabele slaapvertrekken. Alle 12 kamers zijn identiek en hebben twee losse boxspringbedden, die naar keuze ook in een tweepersoons opstelling geplaatst kunnen worden. De bedden zijn opgemaakt bij uw aankomst. Iedere kamer heeft een eigen en-suite badkamer met een douche, wastafel en toilet.
Faciliteiten 't Wapen fan Fryslân

De geschiedenis van 't Wapen fan Fryslân

In 1958 werd de Twente Lek voor het eerst in de vaart gebracht als vrachtvaarder. Het schip, een Kempenaar, werd, samen met nog 10 identieke schepen, gebouwd door verschillende scheepswerven in het noorden van het land voor de Rederij Twente Rijn. Deze schepen vervoerden zout vanuit Hengelo naar Duitsland en namen allerlei andere vracht mee terug. In de jaren zeventig van de vorige eeuw veranderde de positie van de Nederlandse zoutindustrie ingrijpend. Vanaf eind jaren zeventig besloot Akzo een aantal schepen particulier te verkopen, waaronder ook de Twente Lek. 
In 2003 werd het schip 5 meter ingekort en veranderde het tot een tweemastschoener. Binnen werd het schip omgebouwd tot een prachtig luxe charterschip dat in april 2004 in de vaart genomen is.

De Bemanning
  • Schipper Erik van Aken
  • Schippers Erik en Jule

Anderen bekeken ook

Elizabeth

Elizabeth

Driemastklipper - Lemmer
60
34

Elizabeth

Driemastklipper - Lemmer
60
34
Mare fan Fryslan

Mare fan Fryslan

Driemastschoener - Enkhuizen
85
41

Mare fan Fryslan

Driemastschoener - Enkhuizen
85
41
Vliegende Hollander

Vliegende Hollander

Tweemastklipper - Lemmer
60
34

Vliegende Hollander

Tweemastklipper - Lemmer
60
34
Wapen fan Fryslan 4.9 sterren, gebaseerd op 65 reviews